Четвер, 25.04.2024, 09:28 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Листопад » 1 » Педагогічні читання
10:32
Педагогічні читання
Іскра, яку кидає вчитель у свідомість дитини, здатна запалити вогнище лише тоді, коли, образно кажучи, вона не ось тільки, а горіла не один день і не один рік у його думках. Іншими словами, вогнище живої думки у свідомості своїх вихованців запалить лиш той педагог, який знає в сто раз більше, ніж вимагає цього обов'язкова програма.
В. Сухомлинський


Ці слова стали епіграфом до педагогічних читань, які відбулись у Шепетівському професійному ліцеї 30жовтня 2018 року, на тему «Реалізація гуманістичних ідей творчої спадщини Василя Сухомлинського».



У вступному слові методист Гуменюк Л.Р. наголосила на ролі творчої спадщини В.О.Сухомлинського у сучасній педагогіці. Про життєвий та творчий шлях педагога розповіла присутнім викладач Міщук О.Ю. У своєму виступі заступник директора з виховної роботи Сидорчук Л.Г. акцентувала увагу присутніх на діяльності В.О.Сухомлинського, як провісника педагогіки людяності. Практичний психолог Гладка Н.М. розповіла про постать вчителя в творчій спадщині В.О.Сухомлинського. Цікавим був виступ викладача Ваколюк Т.С., про використання педагогічних ідей В.О.Сухомлинського на уроках української мови та літератури в сучасному вимірі суспільно-гуманітарної освіти. Гуманістичні ідеї педагогіки В.О.Сухомлинського розкрили також викладач Рижко Л.С. та вихователь Дячук Ю.В. Бібліотекар Захарченко Л.М. презентувала виставку творів видатного педагога.



На завершення педагогічних читань до уваги присутніх методистом ліцею було запропоновано до перегляду педпрацівників відеопрезентацію та віртуальну екскурсію до музею В.О. Сухомлинського.
Методист Гуменюк Л.Р.
Категорія: Методична робота | Переглядів: 429 | Додав: proflicey020