Середа, 15.05.2024, 14:43 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Листопад » 28 » «ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ»
14:59
«ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ»
День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припав на 26 листопада у 2016 році. Цей день пам'яті – унікальна нагода всім: дітям, батькам, політикам, громадським діячам, замислитися над цією трагедією.

Голодомор в Україні – це явище, про яке ми не можемо і не сміємо мовчати. Мертві вже не можуть нічого розповісти про муки голодної смерті. Тому обов’язок кожного педагога – сказати правду про ті події за них, передати цю страшну правду наступним поколінням.



Народ України схиляє голову перед трагічною сторінкою свого життя.
1932 рік…тридцять…чорний рік. Прах семи з половиною мільйонів стукає в наші серця, їх ніхто не судив, отже, ніхто не реабілітує. Ніхто, крім нас із вам, їхніх співвітчизників і довговічних боржників. Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця.

Учні Шепетівського професійного ліцею на уроці пам’яті “З присв’ятою замордованим голодом …» згадали в молитвах усі тих, хто страждав і помер під час великого голодомору.



В Україні є давній звичай – у пам’ять про померлу людину запалюють свічку. І щороку в Україні у четверту суботу листопада о 16 годині на пам’ять про тих людей, які померли з голоду, запалюють свічки та схиляють голови у загальнонаціональній хвилині мовчання на знак вшанування всіх убитих голодом..

Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно – надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!



Класний керівник Міщук О.Ю.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 460 | Додав: proflicey020