Субота, 20.04.2024, 09:51 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Квітень » 7 » Пам’ятаймо тих, хто поліг за нас
09:57
Пам’ятаймо тих, хто поліг за нас
У вересні 2010 р. виповниться 71 рік від початку другої світової війни, яка продовжувалась 6 років (1939-1945) і завершилась великою Перемогою 9 травня 1945 р. – 65 років тому.

Важко подумати про ті жертви, які заплатило людство за цю страшну війну! Тай чи можна їх обрахувати достеменно?!

За роки другої світової лише військових було убито більше 30 млн. Загинуло 35 млн. громадського населення. 35 млн. чоловік були поражені і скалічені.

Це значить, що людство втратило у другій світовій війні лише одними убитими 55 мільйонів життів.

Цю цифру можна уявити так: це майже все населення однієї країни – Англії.

Чомусь завжди згадую ці цифри, проходячи центром нашого міста, адже тут братська могила воїнів Великої Вітчизняної війни, у якій захоронено 1123 солдати. Взагалі у Шепетівці є 4 братських могили, де покояться більше 2 тисяч воїнів.

А загалом за час війни у місті загинули 21 тисяча солдат і військовополонених та 10 тис. чоловік мирного населення.

30 березня 2010 р. учні групи № 3 нашого ліцею займались прибиранням братської могили та скверу у центрі міста та території пам’ятника воїнам – афганцям.

Під час прибирання майстри виробничого навчання Дячук Людмила Василівна та Якименко Анатолій Володимирович розповідали нам про звірства фашистів в окупованій Шепетівці, про підпільний рух Шепетівчан.

Особливою старанністю під час прибирання відзначились учні Денисенко Вадим із Житомирщини, Шевчук Сергій із Славути, Назаренко Роман та Дикун Анатолій, котрі родом із Судилкова, Джус Олександр із Пліщина та Шепетівчани Едвард Балицький і Марина Білецька.

Зайцева Оксана – учениця гр. № 14,
член літературної студії «Кетяг Калини»
Фотоматеріал Вінницької Т. О.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 1177 | Додав: olegsda