Понеділок, 29.04.2024, 04:31 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Січень » 30 » Оновлення змісту Державних стандартів професійно-технічної освіти
12:12
Оновлення змісту Державних стандартів професійно-технічної освіти
Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації ІПП у Хмельницької області 30 січня 2015 року на базі НМЦ ПТО ПК відбувся навчальний семінар для заступників директорів ПТНЗ з навчально-виробничої роботи та осіб відповідальних за розробку НПД з проблем оновлення змісту Державних стандартів професійно-технічної освіти та розробки навчально-планувальної документації.

На заході були присутні: директор Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області Л.І.Шевчук, заступник директора НМЦ ПТО ПК ІПП у Хмельницькій області Л.К.Джус, завідувач відділом професійної підготовки Г.М.Соленцова, завідувач відділом загальноосвітньої підготовки Т.М.Сидоренко, методист відділу професійної підготовки О.М.Чуйкова, заступники директорів з навчально-виробничої роботи ПТНЗ Хмельницької області.

В ході роботи семінару Л.І. Шевчук проаналізувала стан розробки та затвердження навчально-планувальної документації в ПТНЗ області.

Відповідальні за розробку навчально-планувальної документації ознайомились з нормативно-правовою базою, вимогами до розробки, погодження та затвердження комплекту навчально-планувальної документації, задачами, які виникають у процесі підготовки НПД та шляхи їх вирішення.

На семінарі висвітлювалися вимоги до розробки та змісту комплекту навчально-планувальної документації: робочого навчального плану, пояснювальної записки, протоколу засідання методичної комісії з введення регіонального компоненту у змісті професійної освіти, робочої навчальної програми, вимогами до розподілу годин у частині загальноосвітньої підготовки.

Учасникам семінару були представлені бази даних для планування та організації навчально-виробничого процесу в ПТНЗ.

Наприкінці заходу учасники семінару ознайомилися з виставкою передового педагогічного досвіду інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області та обмінялися напрацьованими матеріалами.

Заступник директора з НВР С.Є.Кучер
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 480 | Додав: proflicey020