Вівторок, 21.05.2024, 23:46 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Лютий » 22 » Одвічний біль - Афганістан
11:57
Одвічний біль - Афганістан
Заплакало небо,
Бо біль і туга зійшлися клином.
Свистіли кулі над Афганом,
Прощається мати із сином.
Котилися сльози рікою,
Ще б жити – та віку немає,
Лишилась невістка вдовою
Й онучка за батька питає.
Прощається мати із сином…
Прощаються гори й долини,
І більшого горя немає –
Як жити самій без дитини?
Лиш чорна хустина. Німа домовина…
«Прости», - ледь шепоче вустами.
Та чорна хустина – то туга за сином,
Заплакало небо дощами…


Найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Не злічити страшного невимовного горя у тих сім`ях, до яких прилетіла чорна звістка про загибель сина, брата, коханого, чоловіка. Жахлива трагедія, гинуло покоління, народжене у 60-х. Ніколи не повернути тих, хто навіки залишився на війні, для кого вона ніколи не закінчиться. Не одним сивим пасмом закосичена ця дата — 15 лютого, день, коли нарешті в далекому 1989 р. закінчилась для народів колишнього СРСР десятирічна кривавиця трагічної війни в Афганістані.

15 лютого 2016 року мешканці міста Шепетівки та району вшанували пам'ять тих, хто поліг в афганських ущелинах, та вклонилися тим хто прийшов з війни живим, хоча з пораненою душею - мешканці міста, представники організацій, освітніх установ взяли участь у літературно-музичному тематичному вечорі «Мій вічний біль Афганістан», що відбувся в приміщенні музею Миколи Островського.

Музичні композиції про війну в Афганістані учасникам заходу представили член спілки воїнів-афганців Іван Федас та вокальний колектив Шепетівського центру дитячо-юнацької творчості "Діти-Квіти".

По завершенні тематичного вечора шепетівчани поклали до пам'ятного знаку воїнам-афганцям вінки, квіти та вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у боях. Хвилина мовчання… Ніхто не рахував, скільки довелося б нам мовчати, коли б так пом’янули кожного вбитого…

Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам'ятати, що і серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом. Посивіли завчасно хлопці-афганці ще й донині йдуть у тривожних снах у бій, затуляючи від куль одне одного, їм досі важко повертатися до цих чорних сторінок у їхньому житті, та ще важче вирвати їх, знищити й забути.



т.в.о. заступника директора
з виховної роботи О.Ящук
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 475 | Додав: proflicey020