Субота, 04.05.2024, 04:11 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Жовтень » 21 » Обираючи професію – не помилися!
07:21
Обираючи професію – не помилися!
Вибір майбутньої професії - це важливий крок у житті кожного випускника, який вступає у доросле життя. Найперше – це відповідальність перед батьками, перед суспільством, але найбільше перед самим собою! Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Робота і все, що з нею пов'язане, займає більшу половину людського життя. Знайти себе у великому розмаїтті професій – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше — не схибити.

18 жовтня 2016 року в приміщенні районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка», що знаходиться у м. Ізяслав, був проведений «Ярмарок професій». За даними Ізяславського районного центру зайнятості, у даному заході взяли участь 250 учнів, із них 117 учнів 9-тих класів, 120 учнів 11-тих класів, 13 учнів 10-х класів та 5 учнів Плужненського професійного аграрного ліцею.



На Ярмарок професій завітали представники 14 навчальних закладів: Шепетівське та Кам’янець-Подільське медичні училища, Хмельницький економічний університет, Шепетівський професійний ліцей, Хмельницький університет управління та права, Грицівське вище професійне училище, Плужненський професійний аграрний ліцей, Кам’янець-Подільський планово-економічний технікум, Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка», Національна академія державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького, Хмельницький торгово-економічний коледж КНЕУ, Подільський державний аграрно-технічний університет, Кам’янець-Подільське відділення Київського фінансово-економічного коледжу. Представники навчальних закладів інформували майбутніх випускників про умови вступу та терміни навчання у своїх освітніх установах, розповсюджували профорієнтаційні буклети та демонстрували відеоролики про навчальні заклади.



Так, Шепетівський професійний ліцей, у 2017 році приймає на навчання за такими професіями:
з освітою 9 класів, термін навчання 3 роки:
- Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, радіомеханік з обслуговування та ремонту РТА;
- Штукатур, лицювальник-плиточник.
З освітою 11 класів, термін навчання 1 рік 3 місяці:
- Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування.
З освітою 11 класів, термін навчання 1 рік:
- Електрогазозварник.

Хочеться сподіватися, що після даного заходу юнаки і дівчата зважать усі питання, які мають відношення до їхнього майбутнього, поспілкуються з батьками, переглянуть всі «за» і «проти», і тільки тоді оберуть для себе навчальний заклад і професію, котра їм до душі.

Практичний психолог
Олена Ящук
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 519 | Додав: proflicey020