Четвер, 28.03.2024, 21:50 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Травень » 28 » Нова робітнича зміна
10:09
Нова робітнича зміна
55 ВИПУСКНИКІВ ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ ОТРИМАЛИ ДИПЛОМИ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ

Минулого четверга у житті Шепетівського професійного ліцею відбувалися важливі події. Дві групи випускників - столяри та кравці - захищали свої дипломні роботи. А ще дві групи — слюсарів та штукатурів - проходили поетапну атестацію за обраною спеціальністю.



На знімку: майбутні столяри (зліва направо): Євген Троц, Олександр Кучерук, Денис Касян, Роман Ляска, Віталій Савощук зі своїми творчими роботами із дерева.






Для випускників цей день був особливим тому, що успішний захист диплома дає право отримати документ про спеціальну освіту, тобто відкриває дорогу в доросле самостійне життя.

Студенти сиділи на східцях, підвіконнях, юрмились біля аудиторій, гортаючи конспекти. Особливо жвава атмосфера панувала на першому поверсі, у холі, поблизу входу. Тут зібрались одні хлопці - майбутні столяри, які по черзі заходили, в аудиторію на захист.

Члени викладацької комісії у складі директора навчального закладу О.Окунєвського, голови державної атестаційної комісії О.Кучера, представника ПрАТ «Об'єднання «Прогрес», викладача С Кучер, майстрів виробничого навчання Н.Щербан, Д.Міщука, О.Ящук були вимогливими до своїх підопічних. Вони знайомились із дипломними проектами, написаними студентами, прискіпливо оглядали творчі роботи з дерева, виготовлені ними власноруч, ставили запитання.

Студент групи № 32 Олександр Кучерук своїми руками виготовив на день захисту дерев'яну трибуну для виступів і описав робочий процес у дипломній роботі. Для створення трибуни хлопець обрав дерево сосни, яке сушив, «кроїв», стругав, фугував, торцував, вирізав, збирав... Ось неповний перелік технологічних операцій, які необхідно здійснити, аби в результаті отримати гарний столярний виріб, який представив комісії Олександр.

Євген Троц підготував, як творчу роботу, підставку для квітів на трьох точених ніжках різної висоти. Члени комісії визнали його роботу відмінною. Євген, кращий студент групи столярів, недавно став переможцем конкурсу з професійної майстерності серед одногрупників. Хлопець має намір навчатись далі у лісотехнічному коледжі.

Стілець для бару із точеними ніжками, який виготовив Олександр Видько, мав цікавий дизайн. Члени комісії зробили лише невеличкі зауваження щодо якості шліфування виробу. Із дипломною роботою він справився добре.



Мине небагато часу, і сьогоднішній випускник уже буде самостійно виготовляти описаний ним асортимент столярних виробів. Адже професія столяра сьогодні затребувана, ймовірність працевлаштування висока. Столяри потрібні на фабриках з виробництва меблів, на будовах при зведенні будинків, в організаціях, що займаються ремонтом квартир, тощо.



Від столяра IV розряду (саме такий кваліфікований рівень отримала більшість випускників групи № 32) можливий кар'єрний ріст до майстра, начальника групи чи цеху. Є змога проявити себе у споріднених професіях, таких як верстатник, столяр-тесляр, столяр-червонодеревник, різьбяр по дереву, столяр-будівельник. Тож 27 хлопців ліцею не помилилися, обравши за фах цю справжню чоловічу професію. У новому навчальному році ліцей буде набирати дві групи столярів: на базі 9 та 11 класів.

На багатьох підприємствах цих молодих спеціалістів уже чекають. Уже підписали угоди з роботодавцями випускники О.Косткж, О.Базелюк, Р.Корнійчук, С.Рябий, С.Рудик, Б.Кужель. Ці та багато інших ліцеїстів добре зарекомендували себе під час виробничої практики, тож отримали запрошення на перше робоче місце. У списку найкращих роботодавців - ПрАТ «Об'єднання «Прогрес», ДП «Шепетівський ремонтний завод», ТОВ «Спавутичрембуд», Ізяславська меблева фабрика.

Захист групи «Столярів, верстатників деревообробних верстатів» минув досить вдало: 15 студентів захистились на високий рівень, 9 — на достатній, 3 — на середній рівень. Двадцять п'ять осіб отримали основний - IV розряд спеціаліста, лише двоє - III розряд.

А поверхом вище такий самий захист відбувався у групі випускників-кравців. Тут панувало справжнє «жіноче царство», серед якого був лише один хлопець - Вадим Новохацький. Згодом, можливо, йому вдасться довести, що найкращі кравці та дизайнери одягу — все-таки чоловіки.

Дівчата-кравчині також добре захистились. Уся група із 28 осіб отримала дипломи про здобуття професії і готова завойовувати світ дизайну одягу. Невдовзі ми побачимо цих випускниць у місцевих швейних майстернях, цехах, дехто прорветься до подіумів. Адже у професійному ліцеї зростають, плекаються робітничі таланти. Ці діти не засиджуються за партами, а сміливо рушають у трудове життя. На другий день після захисту дипломних робіт у професійному ліцеї для випускників пролунав останній дзвоник, були організовані прощальні вечори.



Бажаємо щасливої дороги новій робітничій зміні!

Підготувала Є.ЄВГЕНЬЄВА.


На знімках:
1) студент Роман Ляска представляє членам комісії настільну кафедру для виступів, яку сконструював сам;
2) випускниці-кравчині (зліва направо): Діана Попова, Вікторія Іваніна, Ірина Мирончук в одязі, пошитому власноруч;
3) державна атестаційна комісія із захисту дипломів у складі (зліва направо): С.Є.Кучер, О.А.Окуневського, О.Г.Кучера, Н.Т.Щербан, Д.В.Міщука, О.О.Ящук;
4) Сергій Рудик демонструє табуретку з м'якою кришкою;
5) група випускниць-кварчинь професійного ліцею.
Фото Дмитра ПІСАРЦОВА.
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 1076 | Додав: proflicey020