Субота, 20.04.2024, 04:11 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Травень » 28 » Найкращі випускниці професійного ліцею здобули омріяну професію
10:40
Найкращі випускниці професійного ліцею здобули омріяну професію

Найкращі випускниці професійного ліцею здобули омріяну професію

 

У Шепетівському професійному ліцеї 25 травня відбулося свято Останнього дзвоника. Випускники отримали атестати про середню освіту та дипломи кваліфікованого робітника: 28 —з професії кравця, та 27—з професії столяра-верстатника деревообробних верстатів

 

— Для наших випускників пролунав останній дзвоник, який оповістив їм про завершення навчання в нашому закладі, у своєму виступі сказав директор професійного ліцею Олег Антонович Окунєвський. — Для їхніх батьків додалися хвилювання: як працевлаштувати дітей. Під час навчання учні не тільки опановували обрану спеціальність, але й активно брали участь у змаганнях та конкурсах різних рівнів. Випускниця Діана Попова посіла 3-тє місце на другому етапі дванадцятого міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Завдяки випускниці та редактору друкованого видання «Робітнича гвардія» Ірині Мирончук, наш ліцей посів перше місце в обласному конкурсі молодіжних газет «Нова преса». Дует Діани Попової та Ірини Мирончук нагороджений дипломом за 3-тє місце в обласному конкурсі української патріотичної пісні «Співоче Поділля».

 

Троє випускниць, що навчалися на кравчинь, Діана Попова, Олена Огнівчук, Оксана Зайцева отримали дипломи з відзнакою.

 

Про свій вибір майбутньої професії дівчата одностайно сказали, що зробили його обмірковано.

 

Діана Попова:

 

В ліцей я вступила ще півроку тому, провчившись у 10-му класі, навчалася в школі № 1. Але зрозуміла, що люблю шити і буду здобувати професію крав Ця. В ліцеї дуже добрі педагоги, і вони багато чого мене навчили. Тому на сьогодні освітою задоволена на всі сто відсотків. Далі навчатимуся заочно. Вже визначилася з місцем роботи: працюватиму в ательє, де проходила практику.

 

Олена Огнівчук:

 

З дитинства мала мрію навчитися шити. Думаю, що це в мене спадково, адже дідусь був кравцем. Подальший напрямок навчання визначатиму за результатами ЗНО: або дизайнер, або конструктор одягу.

 

Оксана Зайцева:

 

Ми з Оленою товаришуємо з восьмого класу, навчалися разом у школі № 4. В мене теж любов до шиття перейшла від бабусі, яка була кравчинею. Теж спільно вирішили одягнути на останній дзвоник вишиванки, бо подобається національне українське вбрання.

 

Ірина Мирончук:

 

До вступу в ліцей навчалася у школі № 4. Обрала професію кравця тільки за власним бажанням. Хоча багато знайомих переконували, щоб сюди не вступала. Жодного разу я не пошкодувала, що вибрала саме цей заклад. Під час навчання в мене з'явилася нова мрія стати дизайнером. Хочу продовжити навчання у цьому на­пряму. Якщо не складеться, маю ще одну мрію: спробувати себе в журналістиці. Адже в ліцеї проявила свої здібності та отримала першу нагороду за найкращу газету як редактор. Дуже вдячна завучу з виховної роботи Лідії Григорівні Сидорчук за підтримку, вона допомогла розкрити мені приховані таланти. Думаю, що, навчаючись у школі, цього не досягла.

 

Усі чотири випускниці нагороджені почесними грамотами Хмельницької обласної держадміністрації.

 

Про високий рівень професійної освіти Шепетівського ліцею говорили також присутні гості: начальники цехів Шепетівського ремзаводу Володимир Олійник та Анатолій Башинський, заступник генерального директора ПрАТ об'єднання «Прогрес» Вадим Лучко, приватний підприємець Лариса Свередюк. На цих підприємствах учні ліцею постійно проходять виробничу практику.

 

  

Наталія Гурінович Фото В. Королькова
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 1141 | Додав: proflicey020