П`ятниця, 19.04.2024, 17:00 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Жовтень » 12 » Молодь і "смачна отрута"
12:32
Молодь і "смачна отрута"
З метою запобігання проблем вживання енергетичних напоїв і викорінення їх, як явище серед підлітків, пропагування здорового способу життя, сприяння позбавлення в молоді шкідливих для її здоров`я звичок, 12 жовтня був проведений виховний захід серед учнів 203 групи «Швачка, кравець» на тему: «Молодь і "смачна отрута"».



Під час спілкування з учнями було розглянуто найбільш розповсюджені основні складові енергетиків, а саме: кофеїн, таурин, матєїн, карнітин, женьшень, гуарана, вітаміни групи В. Серед складових енергетичних напоїв є ряд позитивних речовин, але серед них є і найбільш негативні, небезпечні речовини.



Серед негативних наслідків регулярного вживання енергетичних напоїв можна виділити: смертельні випадки внаслідок інфаркту; нещасні випадки, які відбувалися в результаті несподіваної втрати свідомості; судоми, кровотеча, ослаблення слуху; раптовий розвиток багатьох фобій; аритмія, мігрень і важкі форми психічних розладів; діарея і тривала блювота; втрата працездатності та концентрації уваги.



Під час заходу був представлений відеосюжет-дослідження впливу енергетичних напоїв на роботу здорового організму людини. Учні мали можливість наочно побачити лікарські дослідження людських органів під час вживання енергетичних напоїв і переконатися у тому, що здоров’я кожного знаходиться у їхніх руках.



Учні дійшли висновку, користі від енергетиків немає жодної. Кофеїн легко можна отримати з чаю та кави, навіть за помірного вживання. А якщо потрібні додаткові стимулятори, то краще випити екстракт женьшеню чи елеутерокока. Але знову ж таки, перед їхнім вживанням варто проконсультуватись із лікарем – особливо, якщо є проблеми із серцем чи тиском.

Практичний психолог Н.М.Гладка
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 618 | Додав: proflicey020