П`ятниця, 29.03.2024, 05:50 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Листопад » 15 » Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика
15:36
Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика
З нагоди святкування Дня української писемності та мови в ліцеї 14 листопада відбувся перший етап XX Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Конкурс має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Петро Яцик (1921 — 2001), іменем якого названо Міжнародний конкурс знавців української мови, - видатний меценат українського походження, канадський бізнесмен, відомий вагомим вкладом у фінансування українознавства на Заході та в Україні. Сума його пожертв на українські інституції в західному світі перевищує 16 мільйонів доларів. За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн людей з-понад 20 країн світу.



До участі в конкурсі приєдналися учні 1-3 курсів нашого ліцею, які вирішували завдання різних напрямків, а також писали твір-мініатюру. За результатами конкурсу було обрано переможців, які візьмуть участь в II етапі конкурсу, що проходитиме в м.Хмельницькому.



Представляти ліцей будуть учні: Білецька Вікторія (гр.№103), Новіцький Ярослав (гр.№204).
Вітаємо переможців ліцейного етапу конкурсу.
Ваколюк Т.С.,
викладач української мови
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 349 | Додав: proflicey020