П`ятниця, 19.04.2024, 16:23 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2022 » Лютий » 21 » Міжнародний день рідної мови
17:00
Міжнародний день рідної мови
Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову.
Ліна Костенко


Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку. Міжнародний день рідної мови – подія, яку відзначають 21 лютого, починаючи з 2000 року. Це свято було проголошено Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. Запроваджено його було з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності.

З нагоди свята здобувачі освіти Шепетівського професійного ліцею групи 104 (під керівництвом викладача української мови Камфорович О.І.) на тематичному уроці виготовили і презентували лепбуки до Міжнародного дня рідної мови. Учні, виконуючи завдання, шукали цікаві факти про мову, розгадували загадки, наповнювали «Словникову скриньку», підбирали продовження фраз, доповнювали роботу власними матеріалами. Учасники заходу продемонстрували неабиякі творчі здібності та вміння, командну роботу. А здобувачі освіти 103 групи взяли участь у написанні диктанту про красу, милозвучність, багату синоніміку нашої мови «Українська мова», вдосконалюючи мовну грамотність та писемне мовлення.



Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Плекаючи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.



Викладач української мови Камфорович О.І.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 313 | Додав: proflicey020