Неділя, 28.04.2024, 22:01 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Грудень » 25 » Ми йдемо «у ногу» з часом!
13:29
Ми йдемо «у ногу» з часом!
Кожен день, в який ви не поповнили своєї
освіти хоча б маленьким, але новим
для вас шматком знання ... вважайте безплідно
і не зворотно для себе загиблим.
К. С. Станіславський


Відповідно до Державної цільової програми розвитку ПТО на 2011-2015 роки та Проекту гуманітарної освіти України до 2020 року передбачається активно впровадити у навчально-виробничий процес державних професійно-технічних навчальних закладів інформаційно-комунікаційні технології шляхом оволодіння комп’ютерною «грамотою» всіма ІПП та застосуванням своїх знань у навчальний процес.

Дослідження свідчать, що наразі лише один вчитель з п’яти почувається «справді добре підготовленим» для впровадження комп’ютерних технологій у процес навчання своєму предмету. Не може не викликати занепокоєння той факт, що учні чотирьох викладачів з десяти не використовують комп’ютер у навчанні.

У сучасному світі потреба в комп’ютерних технологіях постійно зростає – вони необхідні і вдома, і на робочому місці. Тому вищезазначену статистику слід змінити.

Враховуючи все це, педагогічні працівники Шепетівського професійного ліцею виявили бажання пройти курси-тренінг за навчальною програмою «Intel: Навчання для майбутнього» з 5 по 10 грудня 2011 року. Освоювали програму курсів Ляска О. О., Ляска С. Г., Васик М. В., Кучер С. Є., Щербан Н. Т., Міщук Д. В., Демченко О. Ю., Буркацький О. А., Ящук О. О., Гуменюк Л. Р., Сидорчук Л. Г., Захарченко Л. М., Муравйова Р. П., Сурду О. О., Коврига О. М.

Учасники програми «Intel: Навчання для майбутнього» опинились у вирі новаторських ідей. Яскрава подорож в комп’ютерний всесвіт захопила кожного. 64 – годинні тренінги пройшли непомітно та плідно, кожен із учасників курсів творчо та креативно поставився до здачі модулів, всі брали активну участь в рефлексії-обговоренні, з професійної точки зору підійшли до створення свого портфоліо, із шаленим захопленням створювали власні сайти.

Варто теплими словами згадати викладача-т’ютера курсів «Intel: Навчання для майбутнього», методиста НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Петрова Олександра Васильовича. Його терпінню, професіоналізму та доброті немає меж. Олександр Васильович цікаво організовував роботу у невеликих групах, обговорення в парах, завжди допомагав та пояснював незрозуміле та взагалі – став хорошим другом кожному із учасників курсів.

Закінчивши успішно навчання, всі отримали сертифікати, а кожен озброївся передовим досвідом роботи з комп’ютерними технологіями і зможе передати його своїм колегам. А вони, у свою чергу, поділяться отриманими знаннями зі своїми учнями. Неможливо переоцінити «хвильовий» ефект, що утворюється внаслідок ініціативи та мотивування навчання окремого вчителя.

М. В. Васик, методист ліцею








Категорія: Методична робота | Переглядів: 825 | Додав: proflicey020