Субота, 27.04.2024, 10:09 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Травень » 13 » «Кто говорит, что на войне не страшно, тот ничего не знает о войне»
08:07
«Кто говорит, что на войне не страшно, тот ничего не знает о войне»
Ці слова належать медсестрі і поетесі Юлії Друніній, проте їх могла б написати кожна із дівчат і жінок, яким довелось пережити страшні роки німецької окупації під час Другої світової війни, під цими ж словами можуть підписатись і сьогодні жінки Донеччини та Луганщини.

10 травня 2016 року вихователем Ковтонюк О.З. для мешканців гуртожитку було проведено тематичний виховний захід «Жінки у другій світовій війні».

У підготовці та проведенні виховного заходу було використано матеріали, які зібрані членами гуртка «Історичне краєзнавство» та патріотичним клубом «Корчагінець».

Оксана Зигмундівна Ковтонюк, демонструючи фотоматеріали, провела цікаву розповідь про шепетівчан- учасників Другої світової війни, серед яких було багато жінок.



Зокрема, член гуртка «Історичне краєзнавство» Мельничук Назарій (гр..№204) підготував матеріал про Толстик-Іванюк Антоніну Миколаївну-жительку м. Шепетівка, яка з 1 вересня 1942р. по 15 липня 1943 р. була зв’язківцем підпільної групи партизанського загону №5 партизанської бригади «Желєзняк» в Білорусії, а з 4 грудня 1943 р. по 18 січня 1945 р. знаходилась у фашистському таборі смерті Освенцім, де утримувалась під № 69881.

Дуже хвилюючою була розповідь Назарія про партизанку Зою Космодем’янську, розповідь про якку він назвав словами словами Р. Рождєствєнського «Зоя! Над жизнью не властна петля!».

Про медсестру і поетесу Юлію Друніну розповідав Максим Матвійчук (гр..№204). Звучали вірші із її збірки «Моя піхота».

Учень гр.. №203 Богдан Польовий розповів присутнім про дівчат Кантимірівської танкової дивізії, які свого часу приїздили в Шепетівку. Про цю подію у нас збереглись історичні фотоматеріали, які з неприхованою цікавістю розглядали учні.

А ось учень групи №101 Євген Шкабара розповідав про свою прабабусю, яка була учасником бойових дій під час Другої світової війни.

Виховний захід завершився переглядом кінофільму «А зорі тут тихі», який запропонував до просмотру учень гр..№101 Руслан Поздняк.



Л.Г.Сидорчук-заступник директора з ВР
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 435 | Додав: proflicey020