Четвер, 02.05.2024, 09:25 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Травень » 12 » Конкурс з енергоефективності у секції «Професійно-технічна освіта»
07:48
Конкурс з енергоефективності у секції «Професійно-технічна освіта»
4 травня 2017 року проведено ІІ етап (підсумковий) Подільського відкритого конкурсу науково-технічних робіт учнів та студентів «Енергоефективність у промисловості, сільському, міському та домашньому господарствах» у секції «Професійно-технічна освіта» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційними рівнями «кваліфікований робітник» та «молодший спеціаліст».



Конкурс проводився за напрямами: сільське господарство; міське та комунальне господарство; домашнє господарство.

У ІІ етапі Конкурсу у секції «Професійно-технічна освіта» змагалися 15 учнів ПТНЗ області, які представляли 12 робіт, та 4 студентів ВНЗ І-ІІ р.а. області, які презентували 3 роботи. Серед конкурсних робіт було подано чотири діючих моделі, дві конструкторських розробки та дев’ять науково-дослідницьких робіт.

Одну з робіт «Біогазова установка» представили учні Шепетівського професійного ліцею групи №101 з професії:“Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування”
Арістов В., Винокуров А., Папель С. керівник викладач спецдисциплін Коврига О.М.

За рішенням журі переможцями конкурсу визначено:
- у напрямі «сільське господарство»:
І місце - Папель Сергій Юрійович, Винокуров Андрій Станіславович, Арістов Віталій Вікторович, учні Шепетівського професійного ліцею (робота «Біогазова установка»).



Члени журі відмітили актуальність тематики робіт, змістовність презентованих матеріалів, цікаві технічні рішення, нестандартність та комплексність підходу при дослідженні проблем енергоефективності у різних галузях економіки та в побуті. А також зосередили увагу учасників конкурсу на необхідності продовжувати свої наукові пошуки та спрямовувати їх у русло практичної реалізації.

Результати проведеного заходу вкотре підтвердили актуальність порушеної проблематики та необхідність посилення уваги у навчальних закладах до залучення учнівської і студентської молоді до технічної творчості і винахідництва у сфері енергозбереження та енергоефективності.

О.М.Коврига, викладач професійно-теоретичної підготовки,
за матеріалами НМЦ ПТО ПК ІПП у Хмельницькій області
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 545 | Додав: proflicey020