Неділя, 05.05.2024, 00:54 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Лютий » 20 » « Кохання варте …»
11:48
« Кохання варте …»
Кохання нам прикрашує життя
Цю істину з нас кожен пам’ятає
Кохання- це щасливе майбуття
Нема кохання , то й життя немає


Нещодавно в гуртожитку нашого ліцею відбулось свято присвячене дню закоханих. В народі це свято ще називають днем святого Валентина. Його відзначають майже по всьому світу вже більше 16 століть. У нього є конкретний « винуватець» - християнський священик Валентин, який був справжнім романтиком. Він порушив наказ римського імператора Клавдія, який , щоб зберегти у своїх солдатах військовий дух, забороняв легіонерам одружуватися. Валентин таємно вінчав воїнів з їх коханими. Як тільки про це дізнався Клавдій, він засудив священика до страти. Трагічність ситуації полягає ще й у тому, що і сам Валентин був закоханий у дочку тюремщика. За день до страти, священик написав дівчині прощального листа , де розповів про свою любов і підписав «Твій Валентин».

Згодом, як християнський мученик, що постраждав за віру, Валентин був канунізований католицькою церквою, а в 496 році Римський Папа Геласіус оголосив 14 лютого днем Святого Валентина.

На наше свято зібралась велика кількість глядачів. В теплій, затишній атмосфері лунали пісні про кохання у виконанні наших учнів. Активні глядачі з великим задоволенням приймали участь у кмітливих, заохочуючих та жартівливих конкурсах за які учасники отримали цікаві нагороди.

Приємно було спостерігати за закоханими парами, які дарували своїй коханій половинці квіти та подарунки. А наш вечір закінчився святковою дискотекою.

У відомого співака В.Цоя є хороші слова : «Кохання варте того, щоб чекати, а життя варте - щоб жити», чого і вам бажаємо.

Лідія Отіопич, учениця гр.№ 106
Категорія: Новини, інформація | Переглядів: 775 | Додав: proflicey020