Субота, 27.04.2024, 07:18 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Травень » 26 » «Кмітливі слідчі» проти «Успішних оперативників»
07:18
«Кмітливі слідчі» проти «Успішних оперативників»
25 травня, з метою формування правової свідомості неповнолітніх, виховання почуття відповідальності за свої вчинки та розвитку уявлення про наслідки протиправних діянь, практичний психолог О.Ящук та інспектор сектору ювенальної превенції Шепетівського ВП, майор поліції Карась В.В. провели профілактичний захід «Ми проти злочинності» для учнів 204 групи Шепетівського професійного ліцею. Захід був незвичайний - це були міні-змагання між двома командами «Успішні оперативники» та «Кмітливі слідчі», які складалися з учнів групи.



Спочатку Володимир Володимирович прочитав лекцію стосовно відповідальності неповнолітніх перед законом за вчинення злочинів проти життя і здоров’я особи, за злочини проти власності; розповів про причини скоєння кримінальних проступків, потім усі присутні мали змогу задати для правоохоронця хвилюючі їх питання та отримати на них відповіді. Змусила хлопців задуматись над власними діями вправа «Скріпка», яка показала, як наші вчинки впливають на нас та наше життя. Після так званої теоретичної частини, юнаки спробували себе у якості служителів Феміди та позмагалися у конкурсі «Суддя», де отримавши певні ситуації учням необхідно було визначити про який кримінальний проступок йдеться, знайти відповідну статтю Кримінального кодексу України та призначити можливе покарання. У даному конкурсі найкращими виявилася команда «Кмітливі слідчі» (капітан команди І. Желудов). Далі учасники команд розгадували кросворд на правову тематику з чим чудово впорались, проте найшвидшими були «Кмітливі слідчі».



Оскільки всі добре попрацювали, то наприкінці зустрічі учні 204 групи здобули грамоту за активну участь у превентивному заході «Ми проти злочинності», також молоді люди отримали домашнє завдання, а саме: юнакам необхідно скласти поради як не стати на злочинний шлях та як не стати жертвою злочинів і висвітлити свої поради на стіннівці.

Хочеться відмітити В. Рибчинського, І. Желудова, М.Воронюка, М. Матвійчука з команди «Кмітливі слідчі» та С. Стецюка і А.Фаріона (команда «Успішні оперативники»), які проявили найбільшу активність та кмітливість при виконанні конкурсних завдань, тож можливо у недалекому майбутньому саме ці юнаки зроблять свій вибір і поповнять лави правоохоронців.



Практичний психолог
Олена Ящук
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 535 | Додав: proflicey020