Четвер, 02.05.2024, 20:32 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Січень » 12 » Їм потрібна наша допомога
10:36
Їм потрібна наша допомога
Чим «важча» дитина,
тим більше любові в неї потрібно вкласти.
Ель Тат


11 січня 2016 року у Шепетівському професійному ліцею відбувся психолого-педагогічний семінар з елементами тренінгу на тему: «Профілактика девіантної поведінки серед молоді». Даний семінар був зорієнтований на класних керівників, кураторів груп, а також для всіх бажаючих. Тема даного заходу була обрана невипадково, адже сьогодні проблема девіантної поведінки в нашій країні набуває особливої актуальності, оскільки всі сфери суспільного життя зазнають серйозних змін, відбувається девальвація колишніх цінностей і норм поведінки. Економічні, соціальні, демографічні та інші зміни на сьогоднішній день є не досить сприятливими для гармонійного формування особистості. Спостерігається тенденція до зростання девіацій, у тому числі й злочинності. Серед неповнолітніх, зокрема, її «омолодження», тобто зниження традиційних вікових меж.



Семінар, який проводила практичний психолог навчального закладу О. Ящук розпочався із вправи «Нестандартне знайомство». Дана вправа допомогла створити позитивний настрій усім присутнім. Впродовж психолого-педагогічного семінару усім учасникам була продемонстрована презентація, що розкрила види девіантної поведінки, причини виникнення та шляхи превенції; розглядалися типові ситуації, які виникають під час уроку за участю учнів із девіантною поведінкою та пропонувалися способи та варіанти виходу з даних ситуацій, які б унеможливлювали виникнення конфлікту між вчителем та «важким» учнем.



Семінар пройшов цікаво, змістовно та у дружній атмосфері, усі присутні дійшли висновку, що у виховній роботі з неповнолітніми, для яких притаманна девіантна поведінка, слід розвивати в останніх віру у власні сили і можливості, будувати план їх життя у позитивному напрямку. Повернути молоді з відхильною поведінкою зацікавленість до позитивних цінностей і розвинути бажання взяти участь у позитивній суспільній діяльності. Змінити їх ставлення до власних вчинків і виховати розуміння ролі особи в суспільстві. Життя хаотичне, безцільне змінити на життя сплановане, з почуттям відповідальності за досягнення певної мети, розбудити в них віру в можливість влитися у суспільне життя, проявляючи при цьому ініціативу і творчість, одержуючи насолоду від власних успіхів.

Практичний психолог
Олена Ящук
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 555 | Додав: proflicey020