Субота, 27.04.2024, 09:12 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Травень » 24 » ІНФОРМАЦІЙНА ЗУСТРІЧ ІЗ ПРАВООХОРОНЦЕМ
07:56
ІНФОРМАЦІЙНА ЗУСТРІЧ ІЗ ПРАВООХОРОНЦЕМ
23 травня у Шепетівському професійному ліцеї відбулася інформаційна зустріч присвячена аналізу стану злочинності серед неповнолітніх у місті Шепетівка та районі. Даний захід був організований заступником директора з виховної роботи Сидорчук Л.Г. для учнів 103 групи. Головним гостем даної зустрічі став інспектор сектору ювенальної превенції Шепетівського відділу поліції, майор поліції Камак С.П.


Майор поліції Камак С.П.



Зустріч проходила у формі жвавої дискусії. Юнаки задавали хвилюючі їх питання стосовно вчинення кримінальних проступків та відповідальності за них, а представник правоохоронних органів з радістю на них відповідав. Сергій Петрович не лише інформував учнів про статті Кримінального кодексу України за які неповнолітні можуть бути притягнуті до відповідальності, а й наводив конкретні приклади із власного професійного досвіду про те, до чого можуть призвести бездумні вчинки підлітків та їхня жага легкої наживи. Не оминув правоохоронець своєю увагою і Кодекс України про адміністративні правопорушення, зокрема зупинився на «популярних» сьогодні статтях адмінпорушень, а саме: розповів про відповідальність за вчинення дрібного хуліганства, куріння у громадських місцях, вживання алкогольних напоїв. В ході дискусії Сергій Петрович не лише застеріг юнаків від вчинення кримінальних правопорушень, а ще й дав практичні поради як не стати жертвою злочинців, адже у наш час потерпілих із числа осіб, які не досягли 18 років також вистачає.



Майор поліції Камак С.П. відзначив інформаційну стіннівку «Ми і закон», яку підготувала практичний психолог О.Ящук для правової просвіти учнів навчального закладу.



Хочеться вірити, що даний захід підвищить рівень правової свідомості молодого покоління і у їхній пам'яті закарбується, що за свої дії необхідно відповідати не лише перед власним сумлінням, а й перед законом.

Практичний психолог
Олена Ящук
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 526 | Додав: proflicey020