П`ятниця, 03.05.2024, 16:37 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Жовтень » 28 » Гармонія у колективі
07:53
Гармонія у колективі
Колектив – дитячий, підлітковий, юнацький – це дуже складна єдність. Це море, яке живиться тисячами річок. Колектив створюється поступово, крок за кроком. Хочеться щоб кожен учень чи учениця зрозуміли і відчули важливість колективу, його підтримку, відчували необхідність допомагати одне одному. Тому з метою створення довіри, взаємодопомоги, згуртування групи, розвитку самосвідомості та самопізнання, формування толерантного ставлення до інших, з учнями групи № 103 Шепетівського професійного ліцею, 27 жовтня 2016 року психологом закладу О.Ящук, було проведено заняття з елементами тренінгу «Гармонія у колективі».



Позитивний настрій для усіх учасників тренінгу допомогла створити само презентація та вправа «Асоціації», які сприяли виявленню креативності та вмінню цікаво розповідати про себе. Відчути довіру одне до одного та відповідальність перед друзями допомогла вправа «Довіра». Звичайно життя бентежне і інколи виникають непорозуміння з оточуючими, тож позбутися усіх неприємних моментів, які траплялися коли-небудь у групі допоміг «Конверт для непорозумінь» у який присутні символічно поклали усі свої негаразди, суперечки, які траплялись у колективі, а потім даний конверт знищили. Наприкінці тренінгу юнки та юнаки подарували одне одному подарунки у формі сердець на яких написали компліменти кожному учаснику.



У ході обговорення проведеного заняття, дівчата та хлопці 103 групи дійшли єдиного висновку, що усі ми унікальні і неповторні, потрібні одне одному, що кожен може досягти у житті успіху і зробити так, щоб іншим людям поруч із нами жити було веселіше і радісніше.

Психолог
Олена Ящук
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 549 | Додав: proflicey020