Середа, 15.05.2024, 08:29 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Листопад » 4 » ДОТРИМУЙМОСЬ БУКВИ ЗАКОНУ
14:09
ДОТРИМУЙМОСЬ БУКВИ ЗАКОНУ
Якось один літній чоловік сказав мені: «Уяви собі, що геть усі мешканці нашої держави живуть по закону, як кажуть, дотримуючись букви закону. На скільки простішим і безпечнішим було б наше життя! Врешті-решт, ми стали б набагато щасливішими!».

«Розкладіть усе на полички», і ви зрозумієте, що це дійсно так.

Навчати молодь дотримуватись у своїх діях та вчинках законності та моралі покликана система роботи з превентивного виховання, однією із форм котрої є проведення тижнів правової освіти та боротьби із злочинністю. В нашому навчальному закладі такий тиждень пройшов упродовж 24-28 жовтня 2016р.

В роботі тижня активну участь взяли члени батьківського комітету, бо саме вони ініціювали спільне з учнівським комітетом проведення операції «Урок» 24 жовтня 2016 року. В ході операції було здійснено перевірку присутності учнів на уроках, встановлювались причини відсутності учнів посередництвом майстрів виробничого навчання , класних керівників і кураторів груп. Запрошувались до спілкування батьки. Здійснювались індивідуальні бесіди з порушниками дисципліни на уроках.


Операція "Урок"


Як завжди, операція «Урок» завершувалась відвідуванням на дому учнів, які допустили найбільшу кількість пропусків уроків без поважних причин. Зокрема, батьківський комітет побував вдома в учениці групи №103 А.К., котра мала більше 40 пропущених годин. До корекційної роботи довелось долучити не лише батька, а й інших родичів дівчини.

Питання кримінальної відповідальності неповнолітніх за скоєння правопорушень та злочинів винесла на обговорення учнів групи №203 начальник служби у справах дітей міськвиконкому К.В.Купрацевич.


К.В.Купрацевич з учнями групи №203


Профілактичний захід, спрямований на формування правосвідомості та правової поведінки неповнолітніх з учнями провели спеціалісти ЦССДСМ О.С.Панзига та О.М.Єсаян спільно із бібліотекарем ліцею Л.М.Захарченко.


Працівники міського ЦССДСМ з учнями групи №103



Батьківський комітет у гуртожитку


На завершення тижня учнівський та батьківський комітети проаналізували результати його проведення, обговорили найважливіші проблеми превентивного виховання учнівської молоді, а також перевірили житлово-побутові умови проживання учнів у гуртожитку, спілкувались з його мешканцями, розмірковуючи над можливостями поліпшення не тільки умов проживання, а й покращенням естетичного вигляду самих приміщень.

Л. Г. Сидорчук - заступник директора з ВР
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 469 | Додав: proflicey020