П`ятниця, 29.03.2024, 14:12 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Березень » 11 » Допомога дітям-сиротам в скрутний для держави час
14:13
Допомога дітям-сиротам в скрутний для держави час
Що ви знаєте про дітей-сиріт? Чи задумувались колись, яке у них життя? Яким буде їхнє майбутнє?

Цілий ряд факторів є причиною збільшення кількості дітей, що опиняються на державному забезпеченні – в установах інтернатного типу, у прийомних та опікунських родинах.

В Україні завдання по реалізації підтримки та супроводження дітей з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування покладено на структурні підрозділи державної соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді і заклади освіти.

Зокрема соціальна державна політика щодо підтримки дітей з соціально незахищених сімей та дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування реалізовується в Шепетівському професійному ліцеї.

Так, у 2014/2015 навчальному році у професійному ліцеї за різними робітничими професіями навчається 139 дітей з соціально незахищених категорій та 15 учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Ні для кого не секрет, що проблема дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування – це не одноденна проблема, це дуже об’ємний комплекс питань, які потрібно вирішувати негайно. Саме вирішенням цих завдань займається адміністрація Шепетівського професійного ліцею. Але в наш складний час будь-яка додаткова допомога з боку суспільства та небайдужих людей не буде зайвою, особливо для дітей з соціально незахищених сімей та дітей з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Не залишився байдужим до потреб наших вихованців шепетівський підприємець Стельмах Сергій Миколайович, який запропонував, на базі торгового комплексу «Магніт», протягом тижня безкоштовно харчувати 8 учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування аби хоч трохи допомогти дітям, що залишилися без батьківської опіки.

Хочеться висловити велику подяку Сергію Миколайовичу за надання посильної допомоги для наших вихованців. Маємо велику надію на подальшу співпрацю з людьми щирої душі на благо підростаючого покоління.

Нашу державу чекає світле майбутнє лише тоді, коли для всіх нас, дорослих, не буде чужих дітей.

Соціальний педагог
Шепетівського професійного ліцею
Ляска О.О.


Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 524 | Додав: proflicey020