Вівторок, 21.05.2024, 21:56 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » До Дня захисника України
09:29
До Дня захисника України
День захисника України - це справжнє свято мужності й самовідданості, свято лицарства і благородства, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники України, водночас стало уособленим святом усіх чоловіків. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

День захисника України ніколи не буде традиційним святом з масовими гуляннями та веселими дійствами. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави.

Споконвіків на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Традиція ця дуже давня і походить ще з часів Київської Русі. Козаки вважали Покрову своєю заступницею.

Ряд виховних заходів, які передували Дню захисника України, покликані показати молоді,що це свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист — економічний, гуманітарний, інформаційний.



4 жовтня 2016 року в ліцеї було проведено каскад тематичних виховних годин «Герої України» для учнів груп №103, 104, 203 та 304. У підготовці та проведенні яких класні керівники використовували матеріали пошукової роботи краєзнавчого музею, відеоматеріали, які підготувала наша бібліотека. До розмови з учнями долучилась науковий працівник Юхимович Л.Д. На виховних годинах йшлося про героїв АТО-мешканців Шепетівки та Шепетівського району, які загинули,захищаючи суверенність нашої держави.

Особливою сторінкою була розповідь про випускників нашого ліцею В.Числюка та Я.Давидова, хлопців, які не повернулись з АТО.



Друзі,вітаю усіх Вас із наступаючим Днем захисника України. Нехай патріотизм, сила волі та незламна віра у щасливе майбутнє рідної землі стануть Вашими вірними друзями на все життя. Миру, добра і процвітання нашій країні!

Л.М.Захарченко - завідуюча бібліотекою ліцею
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 498 | Додав: proflicey020