П`ятниця, 26.04.2024, 22:33 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Жовтень » 28 » До 150-річчя від дня народження Василя Стефаника
12:57
До 150-річчя від дня народження Василя Стефаника
14 травня 2021 року виповнилося 150 років від дня народження видатного українського письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, тонкого спостерігача людської душі, гуманіста і просвітителя Василя Семеновича Стефаника.

Стефаникові новели вражають своєю виключною правдивістю, справжньою оригінальністю і художньою досконалістю.

З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Василя Стефаника в ліцеї було проведено інформаційну радіолінійку, організовано виставку на тему: "Сила справжнього таланту ”, флешмоб із читання уривків творів письменника ученицями 303 групи: «Візьмемо до рук «Синю книжечку». Учні підготували презентацію про життя та творчість В. Стефаника, обговорили найцікавіші факти з життя автора, поділилися враженнями про прочитані твори.

Під час проведення заходів учні 204 гр. переглянули художню кінострічку „Камінний хрест” режисера Леоніда Осики. У головній ролі виступив Борис Брондуков. Фільм, що належить до класики українського кіно, з’явився 1968 року на Київській кіностудії імені О. Довженка. Лише через 29 років, у часи Незалежної України цей геніальний твір був відзначений Національною премією України імені Тараса Шевченка.



«Стефаник – це митець Божої ласки… Він уміє найпростішими засобами справити якнайбільше враження», – писав про Василя Стефаника Іван Франко.

Ваколюк Т.С., викладач української літератури
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 417 | Додав: proflicey020