П`ятниця, 29.03.2024, 06:56 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Вересень » 17 » Демократія – врядування іменем народу, силами народу і для народу
08:38
Демократія – врядування іменем народу, силами народу і для народу
Демократія, в буквальному перекладі з грецької, означає народовладдя; державний лад, закріплений конституційно, при якому громадяни країни мають право брати участь в управлінні нею. Зараз демократію відносять до основних і універсальних суспільних загальнолюдських цінностей. Вона є фундаментом для побудови принципів всіх провідних держав, співтовариств, союзів і федерацій, а також лежить в основі Організації Об’єднаних Націй.

У 2007 році Генеральна Асамблея ООН на своєму 46-му пленарному засіданні ухвалила рішення щодо щорічного відзначення Міжнародного дня демократії 15 вересня, що було виражено у відповідній резолюції № 62/7, та запропонувала державам-членам, системі ООН та іншим регіональним, міжурядовим і неурядовим організаціям відзначати цей день.

Святкування Міжнародного дня демократії – хороший привід звернути увагу на стан демократії у різних державах світу. Саме цим питанням було присвячено усний журнал на тему «Демократія – врядування іменем народу, силами народу і для народу». Захід проводився викладачем історії Гуменюк Л.Р. у групі 101 з професії «Електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування».



В ході заходу здобувачі освіти дізналися про те, що у демократій є загальні риси, але єдиної моделі демократії у світі не існує і що ця форма правління відома в історії раніше, ніж інші форми політичної організації суспільства.

Для побудови демократії є різні політичні інструменти, але демократичні процеси неможливі без демократичних виборів та конституційних реформ, досягнення мирних угод, які допомагають зберігати баланс між різними політичними інтересами, зміцнювати стабільність і знижувати ризик виникнення насильства.



Учасники заходу одностайно погодилися з думкою про те, що демократія – це не тільки мета, а й процес, і тільки за повної участі та підтримки міжнародної спільноти, державних органів влади, суспільства й окремих громадян ідеали демократії можна здійснити для кожної людини в кожному куточку світу.
Викладач історії Гуменюк Л.Р.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 286 | Додав: proflicey020