Вівторок, 21.05.2024, 12:06 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Вересень » 19 » ЦУКЕРКИ ДІТЯМ, ЯКИХ З НАМИ НЕМАЄ
14:18
ЦУКЕРКИ ДІТЯМ, ЯКИХ З НАМИ НЕМАЄ
Гарним і насиченим подіями завжди залишається вересень: під шарудіння золотого листу, милуючись кольорами осені, спудеї прямують до навчальних закладів, до пізнання нового, до нового осмислення того, що виклало в науку людство, аналізуючи власний досвід та власне життя.

Зараз нам важко навіть уявити, що не завжди вересень був таким ніжнобарвним,а в сорок першому залляв червоною фарбою крові 34-х тисяч людських життів Бабин Яр під Києвом. Це було 29 і 30 вересня 1941 року. Саме тому у вересні людство вшановує пам'ять про жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації України.

З метою дальшого поліпшення національно-патріотичного виховання, урізноманітнення форм і методів роботи з учнівською молоддю, на виконання Указу Президента №471 «Про заходи у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру» 17 вересня, у суботу, в рамках роботи «Клубу вихідного дня» було проведено одноденний туристичний похід наших учнів-членів гуртків «Історичне краєзнавство» та «Влучний стрілець» по місцях Голокосту, пов’язаних з історією Шепетівки.



В поході взяли участь випускники нашого ліцею В.Морозюк та В. Тютюнник, студентка медичного училища Л.Конончук та інші молоді активісти міста: А.Романюк, С.Редька - будівельники, О.Огнівчук - столяр-меблевик.

Учні відвідали місце розстрілів єврейського гетто в Шепетівці, де прослухали розповідь заступника директора з ВР Сидорчук Л.Г. про страшні події німецької окупації в нашому місті. Присутніх вразив той факт, що серед розстріляних мирних громадян було 4 тисячі дітей!

Хтось із наших хлопців сказав: «Давайте покладемо на могили цукерки. Вони будуть дітям, яких з нами немає».

Цукерки, як сльози, лягали в траву, а я думав: «Це ростуть хороші люди!»



Похід продовжили на лісовій галявині, де грали у волейбол, готували обід на кострах і говорили, говорили… Випускники згадували своє навчання в ліцеї, Антон і Сергій розповідали про престижність професії будівельників, якої навчають в ліцеї, Олександр малював перспективи нових технологій меблевого виробництва - було багато спільних інтересів, а головне: усі прагнули одного-миру та об’єднання зусиль усього суспільства щодо недопустимості повторення злочинів проти людства.



В.А.Малошик - викладач ЗВ,
керівник гуртка «Влучний стрілець»
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 561 | Додав: proflicey020