Субота, 20.04.2024, 10:49 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Грудень » 27 » Бути здоровим – престижно!
10:33
Бути здоровим – престижно!
«Бути здоровим – престижно!» Саме під таким гаслом пройшло заняття з елементами тренінгу для учнів 104 групи Шепетівського професійного ліцею проведене психологом закладу О. Ящук. Під час даного превентивного заходу активно попрацювали і першокурсники, і їхній класний керівник А.С.Здрачук , яка йде у ногу з часом, завжди відкрита для усього нового і є підтримкою і опорою для своєї групи.

У ході даного заняття учні пригадали, що таке здоров’я, здоровий спосіб життя ну і, звичайно, визначили, які звички є корисними, а які шкідливими.

Під час проведення вправи «Мікрофон», юнаки висловили своє бачення, чому люди палять цигарки і усі думки були слушними. А виконуючи завдання «Лінія життя» хлопцям потрібно було уявити як складеться їхнє життя коли вони завершать своє навчання у ліцеї. Кожен учень бачив себе у майбутньому успішним чоловіком з хорошою роботою, достойною заробітною платою, який має ідеальну сім’ю та усі матеріальні блага. Але для досягнення усього вищеперерахованого усі відзначили, що їм необхідне здоров’я, розум та тверезе мислення. Як же досягти усього цього коли навколо стільки різних спокус та хибних пристрастей? Виявляється необхідне вміння відмовлятися від того, що зможе призвести до негативних наслідків для життя і здоров’я. Тому дуже цікавою для учнів стала вправа «Скажи НІ!» , яка полягала у тому, що необхідно було знайти не менше 10 відмовок аби не взяти звичайну ручку. У ході виконання даного завдання хлопці проявили неабияку кмітливість, винахідливість та силу волі і впорались із завданням. Після блискучого завершення даної вправи юнаки зрозуміли, що подібний досвід у вмінні відмовитись їм зможе знадобитись у житті тоді, коли замість ручки «горе-друзі» пропонуватимуть їм цигарки, алкоголь або наркотики.



Повчальною, позитивною і корисною була вправа «Розфарбуй курця» при виконанні якої учні побачили, до яких наслідків у зовнішності призводить дана шкідлива звичка. Завершений малюнок змусив замислитись над тим, а чи хоче хтось із присутніх бути схожим на того, хто споглядав на них із дошки – виявилось, що жоден із присутніх не хотів побачити подібну картинку у дзеркалі.



Наприкінці заняття усім присутнім було запропоновано створити смайлик на якому необхідно було зобразити емоції, які переважатимуть, якщо вони вестимуть здоровий спосіб життя і дані смайлики розмістити на плакаті. Хлопчаки швидко впоралися із завданням і на плакаті замайоріли усміхнені, радісні, задоволені смали, і це не дивно адже маючи відмінне здоров`я, дивишся на навколишнє життя іншими очима, радієш всьому позитивному, що тебе оточує.
Практичний психолог
Олена Ящук
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 644 | Додав: proflicey020