Середа, 01.05.2024, 12:16 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Квітень » 23 » Бухенвальдський набат
15:04
Бухенвальдський набат
69 літ відділяє нас від найщасливішого дня - Дня Перемоги. Змінюються часи і цінності, проте жахіття, які пережив наш народ в період фашистської окупації, не має права на забуття.

У квітні людство відзначає День визволення в’язнів фашистських концтаборів.

А ми інший раз із гіркотою дізнаємося, що молодь, знаючи про бої та звитягу радянських воїнів у часи війни 1941-1945 років, і гадки не мають про таке поняття, як концентраційні табори. Варто кожному знати, що за часи фашистської окупації лише на території України було відкрито 83 концентраційні табори, у яких знищено 5 млн. 265 тис. чоловік. Серед найбільших значились Янівський (замордовано фашистами 200 тис. чоловік), Станіславський, Львівський (140 тис. чол..), Рівненський, Проскурівський,Харківський, Славутський (150 тис. чол.).

У нашій Шепетівці за період 1941-1944 років німцями було створено 3 концтабори: літній (на території 12 військового містечка), розподільчий (територія 3 військового містечка), єврейське гетто (район СШ №3 - вул. Нісензона, Лінника, Шевченка). Тільки у єврейському гетто було знищено 6 тис. чоловік і серед них - 4 тисячі дітей!

Вирішено, що квітень-це час «звучання «Бухенвальдського набату» у нашому ліцеї, час, коли у групах проводяться виховні заходи, що пов’язані із міжнародним Днем визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Каскад виховних заходів з даного питання заплановано у групі №104. Вже проведено тематичні виховні години, готується похід місцями розташування фашистських концтаборів у Шепетівці у рамках клубу вихідного дня.















Здрачук А.С. - голова методичної комісії
класних керівників
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 721 | Додав: proflicey020