Субота, 27.04.2024, 23:33 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Грудень » 14 » 8 грудня 2015 р. на базі Старокостянтинівського проф.ліцею відбувся семінар-практикум на тему: "Сучасні технології навчання інформатики"
11:47
8 грудня 2015 р. на базі Старокостянтинівського проф.ліцею відбувся семінар-практикум на тему: "Сучасні технології навчання інформатики"
8 грудня 2015 р. на базі Старокостянтинівського професійного ліцею в рамках роботи обласної фахової секції викладачів інформатики відбувся семінар-практикум на тему: «Сучасні технології навчання інформатики».

На семінарi були присутні більшість викладачів інформатики та інформаційних технологій. З теплою і щирою доброзичливістю директор Старокостянтинівського ліцею Кучерук Сергій Сильвестрович привітав усіх учасників семінару, а також активно приймав участь у роботі засідання протягом усього дня. Методист Корженівська Н.М. презентувала навчальний заклад та розповіла про роботу методичної комісії природничо-математичних дисциплін.

Згідно плану засідання семінару-практикуму викладач інформатики Шнира Л.М. провела відкрите заняття на тему: «Електронний процесор. Енергозбереження – правило хорошого виховання». Дане заняття було цікаве тим, що було проведене не стандартно, а з залученням учнями та викладачем інформатики більшість працівників ліцею для отримання інформації для її ж аналізу з питань енергозбереження. Учні групи були поділені на підгрупи, де досліджували різні напрямки енергозбереження навчального закладу за допомогою табличного процесора Excel, і мали можливість продемонструвати на відкритому занятті свої дослідження та міркування щодо практичної реалізації даного питання.



Про вимоги щодо викладання інформатики у ПТНЗ поділилась Сидоренко Т.М., зав.відділом загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.

Були заслухані ряд доповідей у цілях обміну досвідом на такі теми: «Використання Інтернет та медіа освітніх технологій на уроках інформатики» (Срібняк Л.В., викладач інформатики ДНЗ «Подільський центр ПТО»), «Застосування інтерактивних методів навчання на різних етапах уроку інформатики» (Лелявіна І.В., викладач інформатики ДНЗ «Подільський центр ПТО»), «Сучасне дидактичне забезпечення практичних занять інформатики» (Дзюбій М.В. викладач інформатики ВПУ №36 с. Балин), «Розробка навчальних відеофільмів та впровадження їх у навчальний процес» (Грушецька І.О. викладач ВПУ №25 м. Хмельницький).

На завершення приємною несподіванкою для всіх учасників семінару була пізнавальна екскурсія «Краєзнавчий музей – садиба Самчики».



О.Буркацький, викладач
Інформатики та Інформаційних технологій
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 521 | Додав: proflicey020