Середа, 01.05.2024, 23:57 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Вересень » 1 » 1 ВЕРЕСНЯ – ПОЧАТОК НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ
08:01
1 ВЕРЕСНЯ – ПОЧАТОК НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ
День знань – це, мабуть, єдине свято, яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного. Першокласники ще не зовсім зрозумілим їм почуттям трепету, ховаючись за величезними букетами квітів, тримаючись за руки батьків, роблять свій перший крок на великому шляху знань, а нам в цей день лише залишається спостерігати як вони перегортають нову сторінку свого життя.

До речі, початок навчального року припадає на 1 вересня лише в кількох державах – це в основному країни колишнього СРСР (Україна, Білорусь, Московія, Казахстан, Молдова, Туркменістан, Вірменія, Прибалтика), а також Чехія і деякі інші країни Європи. В Італії цей день припадає на 1 жовтня. У ряді країн немає єдиного для всіх закладів дня початку навчального року. Так відбувається, наприклад, у Німеччині, Іспанії та Франції. У США літні канікули закінчуються у другій половині серпня. А японські школи i ВУЗи й зовсім відкривають свої двері в перший день квітня!

Тож уже традиційно у нас в Україні щороку 1-го вересня, вулиці наповнюються білими бантами, різноколірними букетами і загальним радісним відчуттям того, що попереду нова сторінка життя – цікава, барвиста і повна нових знань.

Саме в цей святковий день хочеться побажати усім хорошої освіти, яка стане для ваших вихованців запорукою успіху в житті і можливістю знайти себе в сучасному, новому світі.



Переглядів: 388 | Додав: proflicey020