Неділя, 05.05.2024, 13:33 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Жовтень » 11 » ЗУСТРІЧ З ВИПУСКНИКОМ
18:19
ЗУСТРІЧ З ВИПУСКНИКОМ
Певно, хорошою є характеристика навчального закладу, коли його випускники не забувають провідувати тих, хто свого часу навчав їх, передавав свої уміння та навички , готуючи молодь до життя. Скільки у світі тих, хто із 1979 року полишили наші пороги! Скільки тих, хто не минає нашого ліцею, а при першій же нагоді поспішає зустрітись з викладачами , майстрами, поговорити з теперішніми учнями, бо є що розповісти за роки!

11 жовтня 2017 року відбулась зустріч учнів групи №104 з нашим випускником Олегом Бабичем.

Жартуючи, Олег сказав, що рік свого випуску він назвати не може, бо здобув у ліцеї аж три професії: радіомеханіка, електрогазозварника та електрика, а вже пізніше, працюючи у «Сварозі», став ще й стропольщиком.

Зараз Олег працює на заводі «Куперстандарт» (американський автозавод ), котрий знаходиться у м. Ченстахова в Польщі.

Закордон зустрічав його насторожено, проте коли він показав свої дипломи-на роботу взяли одразу. Олег говорив учням про важливість знань, які здобуваєш під час навчання та виробничої практики.

Його робота на заводі починалась із п’ятиденного вишколу-навчання, де він показав себе дисциплінованим та трудолюбивим молодим чоловіком.

Олег зауважував : поляки ставляться до наших людей з великою повагою в тому разі, якщо ти себе добре зарекомендував.

Наших учнів,звісно, цікавила заробітна плата. В Польщі вона є погодинною, а в Олега становила 10 злотих (70 грн.) за годину, але , коли він допомагав електрикам, то плата була значно вищою- 100 злотих (700 грн.) за 1 годину.



Робочий день нашого випускника у Польщі був 8-годинним, але якщо людина хоче заробити більше, то може залишатись і на 10, і на 12 годин.

Багато говорили про необхідність дотримання умов з охорони праці, а тому до розмови запросили і викладача Ковригу О.М.

Олег наводив приклади та розповідав на скільки серйозно до дотримання робітниками умов охорони праці ставляться за кордоном.

Л.Г.Сидорчук - заступник директора з ВР.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 416 | Додав: proflicey020