Четвер, 02.05.2024, 14:31 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Вересень » 29 » ВПЛИВ АЛКОГОЛЮ НА ЗЛОЧИННУ ПОВЕДІНКУ ОСОБИСТОСТІ
07:13
ВПЛИВ АЛКОГОЛЮ НА ЗЛОЧИННУ ПОВЕДІНКУ ОСОБИСТОСТІ
Саме таку тему розмови з учнями обрали фахівці міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Єсаян О.М. і Корнієва О.М. разом з соціально-психологічною службою ліцею. Це й недарма: щораз повертатись до цієї проблеми є необхідність і тому,що час від часу серед нашої учнівської громади з’являються молоді люди, котрі, як кажуть, не проти перехилити чарчину-другу.

Так, з метою відзначення початку навчального року, 31 серпня троє учнів групи №201 П.В., К.А., Г.М. принесли в гуртожиток півтора літра самогонки та 750-и грамову пляшку «Пшеничної». Що було б чекати від молодих людей після випитого, якби вихователь гуртожитку не запобіг інциденту!

Досі в суді розглядається кримінальна справа учня гр..№403 Ш.М., котрий скоїв страшний злочин, будучи у нетверезому стані.

Чимало молодих людей зловживають алкоголем. Але запитай себе: «Чому мені хочеться випивати і чи я дійсно знаю, як алкоголь може вплинути на мене?»

Нещодавно в Україні було проведено ряд опитувань з метою виявити, наскільки люди обізнані з проблемами, що пов’язані з алкоголем. Серед опитуваних 36 % молодих людей зізналися, що п’ють, у першу чергу, для того, аби не відрізнятися від інших. Під час іншого дослідження 66% опитаних сказали, що вживають алкоголь через тиск ровесників. Однак, більше половини також повідомили, що п’ють, аби забути свої проблеми.

Проте хто задумався над тим, що алкоголь призводить до кисневого голодування мозку і порушення важливих функцій організму. Серед того може бути непритомність, сповільнене або переривчате дихання. Інколи зловживання алкоголем призводить і до смерті.

У стані алкогольного сп’яніння ти наражаєш себе на небезпеку стати жертвою фізичного насилля чи навіть зґвалтування. Напившись, ти й сам можеш бути загрозою для інших і робити те, чого ніколи б не зробив тверезим.

Учні груп №304, 203 та 103 мали нагоду переглянути відео сюжети про шкідливий вплив алкоголю на людину, про прямий взаємозв’язок пияцтва та злочинності, обговорити дані питання між собою та в колі професійних психологів.



Л.Г.Сидорчук - заступик директора з ВР
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 353 | Додав: proflicey020