Неділя, 19.05.2024, 17:34 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Березень » 14 » «ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА: ТВІЙ ГОЛОС ВАЖЛИВИЙ»
08:13
«ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА: ТВІЙ ГОЛОС ВАЖЛИВИЙ»
Демократію неможливо уявити без виборів, оскільки вони необхідні для здійснення влади народу за сучасних умов. Вибори є не лише суттєвою ознакою демократії, а також її необхідною умовою. На думку відомих сучасних французьких учених П. Лалюм’єра та А. Демішеля, демократію можна охарактеризувати як режим, за якого правителів призначають шляхом вільних і чесних виборів.



З метою сприяння розвитку активної громадянської позиції, становленню свідомого демократичного політичного вибору, формування розуміння необхідності та доцільності участі кожного у виборах 13 березня 2019року в Шепетівському професійному ліцеї були проведені інформаційні бесіди з учнями груп № 101, 303, 304 під гаслом «ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА: ТВІЙ ГОЛОС ВАЖЛИВИЙ»



Учні отримала необхідну інформацію про чергові вибори Президента України, виборчу кампанію – 2019 року, головні засади виборчого права: хто має виборчі права і кого можна обирати, автоматизовану інформаційно-телекомунікаційну систему "Державний реєстр виборців", порядок голосування, принципи голосування, підрахунку голосів і визначення результатів голосування; проведення повторних виборів, питання юридичної відповідальності за порушення виборчого права.



Викладач Рижко Л.С.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 480 | Додав: proflicey020