Субота, 27.04.2024, 22:54 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Листопад » 16 » В ЛЮДИНІ ЛЕЖИТЬ НЕВІДГАДАНА СИЛА
19:39
В ЛЮДИНІ ЛЕЖИТЬ НЕВІДГАДАНА СИЛА
Кожен із нас мріє бути щасливим мудрим, вирішувати складні справи. І чомусь вважається, що це під силу лише здоровим людям,без вроджених та набутих вад. Але історії відомо чимало особистостей з фізичними недугами, які при цьому досягли видатних успіхів у різноманітних сферах людської діяльності, довівши, що фізичний стан не завжди є визначальним для людини.

Влітку цього року голова учкому Оніщук Марія мала нагоду бути у Києві на зустрічі з людиною-легендою Ніком Вуйчичем. Хлопець народився без рук і без ніг, проте не втратив себе у житті, а став корисним мільйонам людей, як приклад незламної людської сили волі.

Саме ця подія наштовхнула учкомівців на проведення у групах тематичного кінолекторію «В людині лежить невідгадана сила».

15 листопада 2017 року на цю тему говорили у групі №102.

Член учкому і учень цієї ж групи Романов Віктор , перегортаючи сторінки історії, згадав людей, котрі викликають захоплення своїми досягненнями, любов’ю до життя, характером, силою волі. Йшлося про Ярослава Мудрого- князя Київського, Франкліна Делано Рузвельта- президента Америки, Гомера, Жорджа Байрона, Іоганна Вольфганга Гете, Едуарда Асадова- письменників, особливою сторінкою було висвітлення життєвого подвигу нашого земляка Миколи Островського.



Присутні мали нагоду подивитись та обговорити уривки із документальних кінофільмів про мужнього льотчика Олексія Петровича Маресьєва, легендарного важкоатлета Юрія Власова.

Далі Марія Оніщук, запропонувавши присутнім уривок фільму, розповіла про Ніка Вуйчича, про зустріч з цією героїчною людиною у Києві.

Піднімалась проблема волонтерського руху, йшлося про акції допомоги перестарілим громадянам, ветеранам праці, учасникам військових дій.

«..Не визнавати втоми- йти. Життя кличе і не щадить. Потрібно бути сильним, щоб не тільки перемагати, а просто достойно жити… Поки жива людина- ніщо не пізно»,-ці слова належать Ю.Власову. Вони і стали ,так би мовити, висновком проведеного заходу.

Володимир Стукало - учень групи №304,
член учкому ліцею
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 490 | Додав: proflicey020