Неділя, 28.04.2024, 18:14 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Листопад » 6 » ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЇ «ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК»
13:38
ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЇ «ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК»
Вже стало традицією в Шепетівському професійному ліцеї проводити професійні тижні. І одним із таких став тиждень електрогазозварника , який відбувся з 23 по 27 жовтня 2017 року. Як і завжди, було заплановано та проведено різного роду заходи, загальна мета яких було показати значущість даної професії на сьогоднішній день, перспективи її розвитку, підвищення інтересу та мотивації навчання даній справі.

Відкриття тижня розпочалося виставкою-оглядом літератури з професії, де учні групи 304 разом з майстрами в/н Головачук Т.Г. та Вінічуком С.М. взяли участь в бесіді про навчальну літературу, яку провела бібліотекар Захарченко Л.М. А ще Лілією Миколаївною був розроблений буклет з літературою і сайтами по професії, якими учні можуть користуватися в процесі навчання.



Також в цей день викладачем предмету «Обладнання та технології зварювальних робіт» Титусом М.І. було проведено відкритий урок в групі 304 на тему: «Будова та обслуговування зварювальних напівавтоматів та автоматів». Під час уроку учні закріпили знання з попередньої теми, ознайомилися з видами зварювальних напівавтоматів, їх будовою та принципом дії, дізналися про вартість обладнання та переглянули декілька відео фрагментів з даної теми. Ці знання знадобляться учням на уроках виробничого навчання при проходженні практики на підприємствах міста і за його межами.



З метою розвитку творчої ініціативи та ділової активності, формування інтересу до обраної професії, розуміння необхідності та престижності робітничих професій пройшла виставка творчих робіт учнів груп електрогазозварників, на яку були запрошені учні ліцею різних професій.



Одним із запланованих заходів пройшов відеоурок – огляд, де викладач спецтехнології Титус М.І. ознайомив з інтернет-сайтами та інтернет-форумами з професії «Електрогазозварник» учнів групи 104.



Окрасою тижня була зустріч з випускником ліцею, підприємцем Андрієм Процуном на тему: «Професіоналізм- запорука розвитку професії на теренах Шепетівщини» (група 304).Учням було цікаво послухати молодого випускника-роботодавця, було задано багато запитань і отримано відповідей. А ще Процун Андрій продемонстрував фотографії своїх робіт по художньому зварюванні, які він виготовляв для замовників. Андрій сказав, що сучасні роботодавці завжди шукають професіоналів – майстрів своєї справи. А щоб стати таким класним фахівцем, потрібно любити обрану професію, бути допитливим, працелюбним, дисциплінованим, постійно навчатися, підвищувати свою майстерність, користуватися професійною літературою.




Роботи випусника Андрія Процуна


В рамках тижня пройшов відкритий урок з виробничого навчання в групі 102 на тему: «Тримання електродотримача та щитка в руках», де майстер в/н Вінічук С.М. практично навчав закріплювати електроди в електродотримачі під різними кутами. Ці навики знадобляться учням на уроках виробничого навчання.



В кінці тижня відбувся методичний діалог «Модульна система навчання у професії «Електрогазозварник»», на якому викладачі та майстри в/н ділилися своїм досвідом.

Такий тиждень проходить в Шепетівському професійному ліцеї щорічно, привертає увагу всіх учнів і має великий успіх.

До творчих зустрічей!

Голова методичної комісії Попова О.І.
Категорія: Методична робота | Переглядів: 794 | Додав: proflicey020