Субота, 27.04.2024, 20:39 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Грудень » 15 » Перший крок до дуальної форми навчання
11:14
Перший крок до дуальної форми навчання
Вже більш як 38 років Шепетівський професійний ліцей готує кваліфікованих робітників для підприємств міста та регіону.

Сучасний ринок праці диктує свої умови: якість професійно-практичної підготовки кваліфікованого робітника повинна відповідати не тільки вимогам освітніх стандартів, але й потребам роботодавців, що останнім часом висувають цілу низку зауважень, які навчальні заклади не в змозі вирішити самостійно. Вихід з ситуації, що склалася - реальне соціальне партнерство.

Основними формами співпраці ліцею із соціальними партнерами є: ознайомлення з діяльністю підприємства, екскурсії, лекції, консультації, проведення майстер-класів, участь представників підприємств у кваліфікаційній атестації і конкурсах фахової майстерності, участь роботодавців в організації професійно-практичної підготовки.

За останні 2 роки Шепетівський професійний ліцей налагодив партнерські стосунки з такими потужними підприємствами, як ДП «Шепетівський ремонтний завод», ПП «Валімарк-Біз», ТОВ «Т – СТИЛЬ», які зацікавлені у забезпеченні професійно спрямованого навчання кваліфікованих робітників.

14 грудня 2017 року під час проведення виробничого навчання відбулася урочиста передача швейного обладнання з ПП «Валімарк Біз» в швейну майстерню Шепетівського професійного ліцею.

На наш захід завітали: керівник підприємства «Валімарк-Біз» - Сіра Тетяна Василівна, методист професійної підготовки науково – методичного центру Хмельницької області Жухевич Світлана Вікторівна, журналісти місцевої газети «День за днем».



Майстер виробничого навчання, Муравйова Раїса Петрівна, розповіла про особливості співпраці Шепетівського професійного ліцею та підприємства «Валімарк - Біз» у підготовці фахівців з професії «Швачка, кравець»

Керівник підприємства «Валімарк-Біз» - Сіра Тетяна Василівна, повідомила, що співпраця з нашим навчальним закладом планується і на майбутнє.

Методист професійної підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, Жухевич Світлана Вікторівна, наголосила на тому, що співпраця навчального закладу і роботодавців – це перспективний шлях розв’язання багатьох проблем, що виникають у процесі підготовки та подальшого працевлаштування учнів.

Зацікавившись співробітництвом ліцею та ПП «Валімарк-Біз», Світлана Вікторівна Жухевич, запросила керівника підприємства, Сіру Т.В. та майстра виробничого навчання Муравйову Р.П. на засідання науково-методичної ради з теми «Стан підготовки кваліфікованих робітників ПТНЗ області з професій швейного виробництва», яке відбудеться 20.12.2017 р.



Педагогічний колектив ліцею розуміє, що має працювати на випередження і швидку адаптацію випускників у виробничу сферу, а система соціального партнерства, елементи дуального навчання, є позитивними зрушеннями у роботі навчального закладу і дає можливість здійснювати належну підготовку висококваліфікованого, конкурентоспроможного на ринку праці робітника.

В.о.заступника директора з НВР Ляска О.О.
Категорія: Навчально-виробнича робота | Переглядів: 635 | Додав: proflicey020