Середа, 24.04.2024, 00:59 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Лютий » 21 » ПАТРІОТ - ЦЕ ТОЙ, ХТО ЗНАЄ І ЦІНУЄ СВОЮ ІСТОРІЮ
10:07
ПАТРІОТ - ЦЕ ТОЙ, ХТО ЗНАЄ І ЦІНУЄ СВОЮ ІСТОРІЮ

Багатий знаменними датами лютий: 11-День звільнення Шепетівки від німецько-фашистських загарбників (11 лютого 1944 р.) , 15- День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 20-День Героїв Небесної Сотні.

З цієї нагоди в ліцеї було проведено низку виховних заходів, спрямованих на подальше виховання глибокого патріотизму в учнівської молоді.

Усі групи учнів відвідали музей воїнів-афганців, де мали можливість ще і ще раз звернутись до сторінок історії безпосередньо через розповідь учасників афганських подій, через діалоги з В.М.Окорським, який цього разу особисто проводив екскурсії.
 


Також молоддю ліцею було переглянуто документальний фільм «Пам’ять серця жива” про воїнів-інтернаціоналістів Шепетівського краю.

15 лютого учні нашого ліцею були запрошені воїнами-інтернаціоналістами на святкування з нагоди Дня виведення військ з Афганістану.

Готуючись до Дня звільнення нашого міста від німецько-фашистських загарбників, членами гуртка «Історичне краєзнавство» Кіриком Андрієм та Дербеньовим Даніїлом ( учнями групи № 204) на основі історичних матеріалів було підготовлено виховну годину «Шепетівка в роки Другої світової війни» з вдалим використанням відеоматеріалів-доробку гуртківців. Дану виховну годину Андрій та Даніїл провели у всіх навчальних групах.

 


Виховний захід «Нехай ніколи нас не зрадить дорога до Священного Вогню» було проведено бібліотекарем Л.М.Захарченко ( в рамках роботи за цільовою творчою програмою «Я-шепетівчанин») для мешканців гуртожитку, де йшлося про ветеранів Другої світової війни - шепетівчан та тих, хто брав участь у боях за звільнення нашого міста в лютому 1944 року.

 


11 лютого учні групи №204 взяли участь у загальноміському мітингу та поклали квіти до пам’ятника воїнам-визволителям Шепетівки.

 

 

Щорічно з нагоди цих дат в ліцеї проводяться змагання з стрільби. Не став винятком і цей рік, принісши перемогу учням групи №204 (І місце в командному заліку) та групи № 304 (ІІ місце в командному заліку). Особиста першість визначила найбільш влучних стрільців: ними стали учні групи №204 Кудрик Вадим (І місце) та Костюк Ілля (друге місце).

Нагороди кращим стрільцям від клубу воїнів-інтернаціоналістів (кубок, футбольний м’яч та грамоти) вручали ветерани війни в Афганістані Петро Васильович Шидей , Микола Григорович Чайка та Віктор Якович Чорноус.

 

 

20 лютого наші учні взяли участь у міському мітингу-реквіємі з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні. Подальше висвітлення подій Майдану відбудеться під час засідання за круглим столом 22 лютого 2018р.

 

Л.Г.Сидорчук - заступник директора з ВР
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 550 | Додав: proflicey020