Четвер, 09.05.2024, 19:36 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Січень » 27 » Хто ж, як не я
11:24
Хто ж, як не я
Двадцять четвертого січня учні Шепетівського професійного ліцею груп №303 та 204 відвідали Шепетівську районну бібліотеку ім.Коцюбинського.

Працівники бібліотеки проводили літературний вечір - презентацію книги «370 днів у камуфляжі».Таку назву отримала книга демобілізованого військового з міста Здолбунова Петра Солтиса.

Народився Петро Солтис на нині окупованому Кримському півострові. Все своє свідоме життя провів у Здолбунові. Ще з юності він був борцем. Пліч-о-пліч з рівненськими дисидентами виступав за зміну існуючої системи.Брав участь в обох Майданах.Тому,коли агресор увірвався на територію України,не вагаючись пішов захищати Батьківщину.Такий вибір чоловіка рідні підтримали, і, як правило, такі патріоти говорять: «Хто ж, як не я».



Він добровольцем пішов на війну,там і почав вести військовий щоденник.У ньому відображав фронтові будні,і ,певно, навіть не думав,що нотатки стануть книжкою.

Книга охоплює період з вересня 2014р. до вересня 2015р.У шести розділах автор розповідає про навчання та підготовку дивізіону до участі у воєнних діях на Сході ,про емоційний стан бійців,які повертаються додому.

Цінність цієї книги у тому,що вона безпосередньо пропущена через біль,страждання, боротьбу та сподівання самого автора книги,дієвого патріота ,хороброго воїна,не байдужого до будь-якого прояву несправедливості.



Твір написаний у формі щоденника,що надає читачеві відчуття безпосереднього контакту з автором.

Учні з цікавістю слухали розповідь Петра Солтиса, ставили запитання,адже в майбутньому вони також підуть захищати нашу Батьківщину.

Класний керівник групи№103 Байло М. М.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 450 | Додав: proflicey020