Неділя, 05.05.2024, 14:34 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Травень » 16 » Як уникнути шуму на уроці?
10:24
Як уникнути шуму на уроці?
Педагоги часто стикаються з проблемою дисципліни на уроці. Учні, а особливо підлітки - досить активні і комунікабельні, але якщо вони відчувають у викладачеві слабинку, невпевненість, то можуть «сідати на шию» і навіть повністю зривати уроки. Якщо вам знайомі ці проблеми, пора терміново підняти свій авторитет і навчиться заспокоювати галасливих учнів на уроці.

Інструкція

1. Намагайтеся зробити уроки цікавими для учнів, спробуйте прив’язати тему уроку не до чогось абстрактного (коли-небудь вам це, можливо, знадобиться), а до того, що їх насправді цікавить. Наприклад, хімія може знадобитися дівчатам, щоб розбиратися в складі косметики, а складання мікросхем на уроці фізики необхідна любителям комп’ютерів.

2. Зробіть уроки більш інтенсивними, не давайте учням схаменутися і почати розмови. Не допускайте довгих пауз, коли одні учні вже зробили завдання, а інші ще виконують.

3. Частіше використовуйте групову форму роботи, розбивайте учнів на пари або трійки, щоб вони виконували завдання разом. Влаштовуйте брейн-ринги, розвиваючі ігри та змагання. Буде дуже корисно іноді влаштувати мультимедійні уроки.

4. Обов’язково ставте оцінки по ходу, а не в кінці уроку. Ви відразу побачите, що учні знаходяться в більшій напрузі, слухають вас уважніше і працездатність у них вища.

5. Проаналізуйте свою поведінку, можливо, ви занадто поблажливі і робите учням поблажки. Не будьте суворим, а будьте вимогливим викладачем! Не розпочинайте урок без повної тиші.

6. Не соромтеся застосовувати певні заходи: залишити учня після уроку на індивідуальну розмову, поговорити з класним керівником, батьками учня, звернутись до органів учнівського самоврядування тощо. Тоді учні відчують вашу впевненість і непохитність і почнуть поважати.
7. Якщо ви помітили, що починають хуліганити одні й ті ж лідери, постарайтеся їх «знешкодити» або переманити на свою сторону. Марно намагатися втихомирити інших учнів без компромісу з лідером. Постарайтеся навантажити його роботою, краще творчою, наприклад, викладач англійської мови може попросити допомогти з перекладом тексту пісень його улюбленого кумира (попрацюйте разом, до того ж підвищите кваліфікацію в галузі англійського сленгу і жаргону). Можете призначити лідера відповідальним за яку-небудь ділянку роботи, навіть якщо спочатку він буде ставитися до цього, як до ще однієї можливості похуліганити, рано чи пізно він, можливо, стане вашим союзником. Якщо нічого не допомагає і підхід до нього знайти не вдається, спробуйте пригрозити чим-небудь, присоромити його, але тільки наодинці, щоб у нього не було можливості покомизитися перед іншими.
З інтернет-видань
Категорія: Кабінет психологічної служби | Переглядів: 653 | Додав: proflicey020