Субота, 18.05.2024, 04:52 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Жовтень » 16 » Я – громадянин України
13:47
Я – громадянин України
Вже декілька років підряд в Шепетівському професійному ліцеї реалізовується цільова творча програма «Я – громадянин України». В рамках роботи програми учні знайомляться з роллю законів та правил у їхньому житті, основами конституційного права, особливостями державної влади.



8 жовтня 2020 року в групі 104 з професії «Слюсар-ремонтник,електрогазозварник», керівником цільової творчої програми Гуменюк Л.Р. було проведено круглий стіл на тему «Обираю і маю право бути обраним». В ході заходу здобувачі освіти дізнались про те, що упродовж історії суспільства завжди використовували вибори для формування влади, вдосконалювали практику спільного ухвалення громадських рішень. Вони ознайомились з принципами виборчого права, етапами виборчого процесу, типами виборчих систем, особливостями виборчого процесу в Україні в умовах карантину.



Учасники заходу дійшли висновку, що успішність виборів та демократичних перетворень в Україні значною мірою залежить від політичної культури електорату. Результат виборів залежить не лише від достоїнств претендентів на обрання, не від добрих намірів партії й правильності її програми, а ще й від виборців, від їхнього бажання і вміння розібратися в позиціях, зрештою, від самої згоди голосувати на виборах – скористатися своїм виборчим правом.
Класний керівник групи 104 Гуменюк Л.Р.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 224 | Додав: proflicey020