Неділя, 05.05.2024, 20:14 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Травень » 29 » ГУМАНІЗАЦІЯ ТА ДЕМОКРАТИЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ – ВИМОГА ЧАСУ
13:24
ГУМАНІЗАЦІЯ ТА ДЕМОКРАТИЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ – ВИМОГА ЧАСУ
Усім відомо, що в сучасному глобалізованому світі шанс на успіх матимуть ті держави, у яких ефективно реалізується людський потенціал їх громадян, винятково актуалізуються ідеї гуманізації та демократизації освіти. Гуманні цінності й відповідні їм норми є тим культурним кодом, який впливає на спрямованість і характер потреб, цілей, інтересів особистості, визначає повсякденну поведінку й регулює взаємини людей, забезпечує раціональність і людяність їхнього способу життя, а отже, життєздатність суспільства. Саме тому Україна у своєму розвитку орієнтується на європейську людиноцентричну систему цінностей, у якій інтелект, освіта, професійний досвід, соціальна мобільність беззаперечно визнаються головними складовими національного багатства та основним ресурсом соціально-економічного розвитку.

Враховуючи вищезазначене, 28 травня, відповідно до плану роботи НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, на базі нашого навчального закладу був проведений вебінар для голів методичних комісій класних керівників, кураторів та вихователів на тему: «Шляхи демократизації та гуманізації навчально-виховного процесу».

Розпочала захід в режимі онлайн Шевчук Ольга Василівна, методист НМЦ ПТО ПК, яка зупинилась на актуальності обраної тематики семінару. Про роботу методичної комісії класних керівників, кураторів та вихователів Шепетівського професійного ліцею через призму демократизації та гуманізації навчально-виховного процесу розповіла методист ліцею Васик М. В.



Здрачук А. С., голова методичної комісії класних керівників, кураторів та вихователів, поділилась досвідом роботи з питання запровадження інноваційних технологій під час організації виховної роботи з учнями ліцею: малі ініціативні групи (МІГ).



Про роль учнівського самоврядування ліцею в розширенні шляхів демократизації та гуманізації навчально-виховного процесу розказав учасникам вебінару голова учкому Зайцев Олександр.



Власним досвідом щодо організації виховної роботи з учнями в гуртожитку в рамках демократизації та гуманізації виховання молоді поділилась з колегами вихователь гуртожитку Ковтонюк О. З.



У практичній частині вебінару усі учасники мали змогу переглянути виховний захід на тему: «Роки, обпалені війною» та почути його самоаналіз з вуст Маєвської О. Г., класного керівника групи №204.
Завершуючи семінар в режимі онлайн, Шевчук О. В. зупинилась на нормативно-правовій базі та основних засадах організації роботи методичної комісії класних керівників, кураторів та вихователів. Усі учасники отримали доступ до матеріалів проведеного заходу.

М. В. Васик, методист ліцею
Категорія: Методична робота | Переглядів: 1280 | Додав: proflicey020