Субота, 20.04.2024, 04:47 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Січень » 23 » ДУХ НАШ ПРЕЧИСТИЙ, ДУХ НАШ НАРОДНИЙ
15:29
ДУХ НАШ ПРЕЧИСТИЙ, ДУХ НАШ НАРОДНИЙ
В Україні 22 січня в честь проголошення злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в 1919 році відзначається День Соборності.

На алеї Слави Героїв АТО відбувся мітинг з нагоди Дня Соборності України, в якому також взяли участь учні Шепетівського професійного ліцею, старший майстер Байло М.М., викладач Рижко Л.С.

Акт Злуки був глибоко детермінований історично і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної єдності, свідченням їхнього самоусвідомлення, важливою віхою процесу становлення політичної нації. Ідея соборності українських земель набула державного статусу, в наступні десятиліття залишалась об’єднуючим чинником і чи не єдиним спільним положенням програмних цілей усіх течій національно-визвольного руху.



Сьогодні проблема соборності України є, на жаль, не менш актуальною.
Молоде покоління має зростати на прикладах прадідів, дідів, батьків, своїх ровесників. Саме вони мають прийняти відповідальність за свою Батьківщину і вже сьогодні замислитись, яку Україну вони передадуть своїм нащадкам.

Викладач Рижко Л.С.
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 557 | Додав: proflicey020