Середа, 24.04.2024, 22:16 | Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Квітень » 13 » БУХЕНВАЛЬДСЬКИЙ НАБАТ
10:53
БУХЕНВАЛЬДСЬКИЙ НАБАТ
Саме так звучала назва виховного заходу , котрий було проведено викладачем Ковригою О.М. 10 квітня 2018 року для учнів груп №103 і 104 з нагоди Міжнародного дня в’язнів фашистських концтаборів.

Демонструючи відеоматеріали, документальні стрічки про страшну дійсність фашистського окупаційного режиму, обговорюючи побачене, викладач змушував слухачів ще і ще раз замислитись над важливістю миру для усіх людей планети.

Йшлося про сучасні події на Сході нашої країни та останні події в Сирії.

Учні виявили бажання поділитись із читачами сайту коротким але промовистим матеріалом про концтабір Бухенвальд.



Бухенвальд — нацистський концентраційний табір, заснований гітлерівцями влітку 1937 року, діяв 8 років, до 1945 року. Бухенвальд не був табором смерті. Тут не було газових камер. Проте у таборі смерті загинуло близько 50 000 невинних людей — переважно євреїв та політичних в'язнів, серед яких радянські (українські включно) військовополонені, цигани. їх вбивали камінням, різками, топили в гною, кастрували, нівечили, морили голодом.

Деяких людей навмисне заражали вірусами задля медичних експериментів. Дружина командувача табору Ільзе Кохвідома тим, що мала абажури та рукавички, виготовлені з людської шкіри. Для цього відбиралися вязні, котрі мали викарбовані на своїй шкірі найбільш мистецькі татуювання — їх затримували та вбивали уколами. Дорога концтабором була закривавлена, адже ніхто не ходив спокійно - потрібно було лише бігти. Вздовж дороги стояли есесівці, які били та натравлювали на в'язнів собак. Зупинився, спіткнувся чи допоміг іншому - смерть.



Масові вбивства були для фашистів своєрідною розвагою. Наприклад, полюбляли есесівці влаштовувати своєрідні медичні огляди. Людей зганяли на околицю табору, а потім по одному викликали до «лікаря», який розпитував про скарги на здоров'я. Потім жертву ставили до стіни, начебто для того, щоб виміряти зріст, а вже за кілька секунд вбивали пострілом у потилицю. За офіційними даними у Бухенвальді загинуло 8483 радянських військовополонених.

Коли американське військо звільнило табір у 1945 році, стало ясно, що в жахливих умовах перебувало 20 000 в'язнів.

Л.Г.Сидорчук - заступник директора з ВР
Категорія: Виховна та позакласна робота | Переглядів: 427 | Додав: proflicey020